10 originele manieren om jullie verloving aan te kondigen

Gepubliceerd op 13 maart 2019 | Leestijd: 7 minuten

10 originele manieren om jullie verloving aan te kondigen

Dé grote vraag is eindelijk gesteld: ‘Wil je met me trouwen?’ Wanneer je deze vraag volmondig met ‘ja’ hebt beantwoord, ben je verloofd. Dit fantastische nieuws zou je wel van de daken willen schreeuwen! Of op zijn minst zo snel mogelijk willen delen met je dierbaren. Maar hoe doe je dat? Aller Spanninga geeft je 10 originele manieren voor de aankondiging van jullie verloving.

1. Verlovingsfeest

Organiseer een feestje, diner of lunch. Dit is niet alleen een originele, maar zeker ook een gezellige manier om het goede nieuws te vertellen. Nodig jullie familie en beste vrienden uit en laat ze eerst genieten van het samenzijn. Het leukste is om het nieuws ‘in te pakken’ in een verhaal, zodat de gasten niet direct weten waar het verhaal heen gaat. Laat ze iets te raden hebben. Wanneer het kwartje uiteindelijk valt, zal dit erg leuke reacties opwekken. Het nieuws letterlijk inpakken, in de vorm van een Mexicaanse piñata, is misschien nog wel leuker. Vul het met bruidssuiker, roze confetti of rijst en laat de gasten de piñata kapot slaan. Zodra de vulling door de lucht dwarrelt, is het goede nieuws bekend. Succes (en lol) gegarandeerd!

2. Speciale dag voor speciaal nieuws

Bij een speciale dag hoort feestelijk nieuws. Tijdens het kerstdiner, pakjesavond of aan het paasontbijt zullen weinig mensen groot nieuws als een verloving verwachten. Deze dagen zijn van zichzelf al feestelijk getint en worden vaak doorgebracht in het samenzijn van dierbaren. Een ideaal moment dus om even het woord te nemen en de toch al speciale dag nóg specialer te maken!

Verlovingsring Aller Spanninga

3. Een aankondiging met de kinderen

Hebben jullie samen kinderen of misschien kinderen uit een eerdere relatie? Dan zijn zij misschien wel de eersten die het goede nieuws te horen krijgen! Door ze een rol te geven in de aankondiging van jullie verloving, zullen ze zich erg speciaal voelen. Doe bijvoorbeeld een fotoshoot waarbij jullie elkaar kussen en de kinderen de handen voor de ogen doen. Dit zal, naast een leuke foto, een hoop plezier en gegiechel opleveren! Geef de kinderen ook een bijzondere rol tijdens de bruiloft om ze te laten voelen hoe belangrijk dat ze voor jullie zijn.

4. Samen met jullie huisdier

Is jullie huisdier echt een onderdeel van de familie? Dan mag hij of zij natuurlijk niet ontbreken bij de huwelijksaankondiging! Gebruik jullie huisdier als huwelijks mascotte. Hang bijvoorbeeld een bordje om de nek van jullie hond met de tekst ‘Mijn baasjes gaan trouwen!’ Maak er een foto van en verstuur deze digitaal of op een kaart.

5. Met een cadeautje

Ga op bezoek bij familie en vrienden en neem een kleinigheidje mee. Een klein bruidstaartje of een zakje bruids snoepjes bijvoorbeeld, dan begrijpt iedereen meteen dat jullie iets te vertellen hebben! Ben je een dagje uit met familie of vrienden? Laat een vlieger op met jullie trouwdatum, de tekst ‘She said yes!’ of ‘Getting Married’. Ben je zelf creatief? Print dan een tekst op een t-shirt, dat kun je gemakkelijk zelf doen met een strijkijzer en sjablonen. Zodra jullie de jas uittrekken, is de boodschap voor iedereen duidelijk! Ook een mooi cadeautje toch?

6. Tijdens een spelletjesavond

Dol op spelletjes? Organiseer met familie en vrienden een ouderwetse spelletjesavond. Doe bijvoorbeeld Scrabble en leg telkens woorden die hinten naar een bruiloft. De oplettende gasten zullen het snel genoeg doorhebben. Een ander leuk spel om jullie verloving bekend te maken is Pictionary. Door de woorden 'We gaan trouwen' uit te beelden vertel je het goede nieuws op een originele manier.

12090

7. Organiseer een fotoavond

Is de grote vraag op vakantie of tijdens een weekendje weg gesteld? Maak een mooie foto die jullie verloving symboliseert, door het bijvoorbeeld in het zand te schrijven. Of misschien heeft je partner er wel voor gezorgd dat hét moment op de foto staat! Organiseer een fotoavond voor familie en vrienden en laat deze foto halverwege voorbij komen. Dit kan natuurlijk in een fotoboek, maar ook op een groot scherm. Enthousiaste reacties gegarandeerd! Is iedereen bij elkaar krijgen wat lastig? Je kunt ook een online fotoalbum maken en deze opsturen naar al je bekenden. Zo zal iedereen op een eigen moment ontdekken dat jullie verloofd zijn.

8. Stuur een fotokaart

Doe samen een loveshoot op een mooie locatie of een locatie met een speciale herinnering. Kies de mooiste foto of foto’s uit en verwerk deze in een kaart. Als vrienden en familie deze op de mat krijgen, weten ze genoeg!

9. Social media

Wellicht een beetje onpersoonlijk, maar wel heel handig. Met een berichtje op Facebook of Instagram weet meteen iedereen dat jullie gaan trouwen. Natuurlijk is het wel zo netjes om het nieuws eerst aan je naaste familie en je beste vrienden te vertellen en daarna pas iets op social media te plaatsen.

10. Taart!

Taart is altijd een goed idee, dus al helemaal om jullie verloving mee aan te kondigen. Niet alleen leuk voor familie en vrienden, maar ook een originele manier om het goede nieuws aan jullie collega’s bekend te maken. Koop een lekkere taart, gewoon of gepersonaliseerd, en iedereen zal zich afvragen waarom er getrakteerd wordt. Roep iedereen bij elkaar om het grote nieuws te brengen!

Dit zijn maar enkele ideeën die jullie kunnen gebruiken om te vertellen dat jullie gaan trouwen. Er zijn uiteraard nog talloze andere manieren te verzinnen. Het leukste is om het nieuws te brengen op een moment dat niemand het verwacht. Vrijwel iedereen houdt van leuke verrassingen!

Onthoud wel één ding: vergeet jezelf en je aanstaande niet! Een verloving is natuurlijk pas compleet met een verlovingsring van Aller Spanninga!

Ik wil graag: