• Toonaangevend design
  • 150 jaar exclusieve kwaliteit
  • NL's enige ringenfabriek sinds 1863
Menu

Verlovingsringen

Je gaat je geliefde vragen om te trouwen. Natuurlijk weet je het antwoord. Toch blijft het een spannend moment. Zet de grote vraag dus kracht bij met een adembenemende verlovingsring. Dan is er namelijk geen ander antwoord denkbaar dan; "ja, ik wil!"

Hoe het heurt...

Bij een huwelijksaanzoek geeft de man een verlovingsring aan zijn geliefde. Soms wordt de verlovingsring later de trouwring maar meestal kiezen geliefden voor aparte trouwringen.

Bruidsschat

Een verlovingsring was vroeger onderdeel van de bruidsschat. Hiermee liet de man zien dat de vrouw vooral zijn eigendom was. Gelukkig gaat het er tegenwoordig een stukje romantischer aan toe.

Even iets anders

Ben jij op zoek naar buitengewoon bijzondere verlovingsringen? Bekijk dan ook eens onze Solitairringen. Ringen met een diamant waartegen je alleen ja kunt zeggen.

De geschiedenis herhaalt zichzelf

Vroeger was het heel normaal dat mannen ook een verlovingsring droegen. Deze trend komt weer helemaal terug. De ring wordt aan de linkerhand gedragen en verhuist na het huwelijk naar de rechterhand. Zo weet iedereen dat je getrouwd bent.

Het geheim van de smid...

Wist je dat er wereldwijd in de Verenigde Staten het meeste wordt uitgegeven aan een verlovingsring? Gemiddeld lag de verkoopprijs in 2014 op maar liefst $5,855!

Vena Amoris

Meestal wordt een verlovingsring aan de linker hand gedragen. Vroeger dacht men namelijk dat de ader in deze vinger - de Vena Amoris - in directe verbinding stond met het hart. Tegenwoordig weten we beter maar de traditie is bij ons gebleven.

Als je op zoek bent naar unieke verlovingsringen ben je bij Aller Spanninga aan het juiste adres. Op Aller Spanninga vind je gegarandeerd verlovingsringen die precies passen bij jou en je partner. Bij Aller Spanninga heb je de keuze uit vele unieke ontwerpen en kleuren verlovingsringen. De royale collectie verlovingsringen bestaat uit witgouden verlovingsringen, rosegouden verlovingsringen, geelgouden verlovingsringen en meerkleurige verlovingsringen. Ook voor een goedkope verlovingsring kan je bij Aller Spanninga terecht. Neem rustig de tijd om de collectie verlovingsringen op Aller Spanninga te ontdekken, en geniet!

Meer inspiratie op Instagram

@allerspanninga

Laatste tweets

Blijf op de hoogte

Ik wil graag:

  Mijn bestellingen/offertes   Uitloggen