• Toonaangevend design
  • 150 jaar exclusieve kwaliteit
  • NL's enige ringenatelier sinds 1863

Verlovingsringen

Je gaat je geliefde ten huwelijk vragen en natuurlijk weet je het antwoord. Toch blijft het een spannend moment. Zet deze grote vraag dus kracht bij met een adembenemende verlovingsring. Dan is er namelijk - na het lezen van onze blog - geen ander antwoord denkbaar dan; "Ja, ik wil!"

Ja, ik wil!

Hoe het heurt...

Bij een huwelijksaanzoek geeft de man een verlovingsring aan zijn aanstaande vrouw. Soms wordt de verlovingsring later de trouwring maar meestal kiest men dan voor aparte trouwringen.

Bruidsschat

Een verlovingsring was vroeger onderdeel van de bruidsschat. Hiermee liet de man zien dat de vrouw zijn eigendom was. Gelukkig gaat het er tegenwoordig een stukje romantischer aan toe!

Even iets anders

Ben jij op zoek naar buitengewoon bijzondere verlovingsringen? Kijk dan eens bij onze Solitairringen. Ringen met prachtige diamanten waartegen je alleen Ja kunt zeggen en welke zich voor de heer prima laten matchen met onze klassieke, gladde herenringen.

De geschiedenis herhaalt zich

Vroeger was het heel normaal dat mannen ook een verlovingsring droegen. Deze trend is weer helemaal terug. De ring wordt aan de linkerhand gedragen en verhuist na het huwelijk naar de rechterhand. Zo weet iedereen dat je getrouwd bent.

Het geheim van de smid...

Wist je dat er wereldwijd in de Verenigde Staten het meeste wordt uitgegeven aan een verlovingsring? Gemiddeld lag de verkoopprijs in 2014 op maar liefst $5,855!

Vena Amoris

Meestal wordt een verlovingsring aan de linker hand gedragen. Vroeger dacht men namelijk dat de ader in deze vinger - de Vena Amoris - in directe verbinding stond met het hart. Tegenwoordig weten we beter maar de traditie is gebleven.

Meer inspiratie op Instagram

@allerspanningaringen

Laatste tweets

Blijf op de hoogte

Ik wil graag:

  Mijn bestellingen/offertes   Uitloggen