10 tips voor het kiezen van dé trouwring

Gepubliceerd op 27 maart 2017 | Leestijd: 7 minuten

10 tips voor het kiezen van dé trouwring

Voor iedereen is er een mooie trouwring te vinden. Maar hoe kom je erachter welke het beste bij jou past? Lees dé 10 tips in deze blog voor het kiezen van jouw perfecte ring!

De 10 ultieme tips voor de perfecte trouwringen

Je trouwring draag je voor de rest van je leven, daarom moet hij perfect zijn en symbool staan voor jullie liefde. In deze blog geven wij de ultieme tips waar je over na moet denken bij het kiezen van de ring die het beste bij jou, jouw geliefde én bij al jullie mijlpalen samen past. 

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Een trouwring uitzoeken begint met oriënteren en keuzes maken. Onze goudsmeden willen een ring maken die nu, maar ook als jullie samen het 50-jarig jubileum vieren, bij jullie past. Een ring die symbool staat voor al jullie bijzondere momenten samen. Wanneer jij en jouw geliefde een juwelier gaan bezoeken, is het daarom van belang om te weten wat er allemaal mogelijk is en wat jullie voorkeuren zijn. Lees de volgende 9 tips om goed voorbereid naar een juwelier bij jou in de buurt te gaan.

2. Matchende ringen: gaan jullie voor een set?

Het is niet meer vanzelfsprekend dat stellen hun ringen in een set kopen. Tegenwoordig kijken koppels veel naar wat het beste bij het karakter, de huid en de levenswijze van hun partner past. Er wordt dus minder gekeken naar trouwringen die identiek aan elkaar zijn of bij elkaar horen. Wel kunnen bestaande, niet bij elkaar horende ringen, door soms kleine aanpassingen mooi matchend worden gemaakt. Ook het maken van een trouwring die matcht met de verlovingsring behoort tot de mogelijkheden. Gaan jullie voor een set of ieder voor iets unieks?

Matchende ringen

3. Bestaande ring of eigen ontwerp?

Hebben jullie specifieke wensen die jullie in de trouwringen willen verwerken? Bestaande ringen zijn er in eindeloze soorten, maten, kleuren en materialen, maar je kunt ook een ring laten ontwerpen. In ons ringenatelier maken we naast de collectie trouwringen ook veel echt unieke ringen. Meer dan de helft van de ringen die ons atelier verlaat is maatwerk. Samen met de Aller Spanninga juwelier stel je jouw droomring samen die op maat én naar wens is gemaakt. 

4. Kleur en uitstraling: denk na over het materiaal

Trouwringen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen, van goud of platina tot palladium of zilver. Allemaal mooie en duurzame materialen, maar ieder met een eigen kleur en uitstraling. Gaat jullie voorkeur uit naar het meest bekende edelmetaal, goud? En kiezen jullie dan voor geel-, wit- of rosegoud? Of neigen jullie meer naar het iets minder voorkomende platina?  Voor degene die echt niet kunnen kiezen, bieden meerkleurige ringen wellicht de uitkomst.

5. Over smaak valt niet te twisten – wat is jullie stijl?

Waar sommige vrouwen wegdromen bij traditionele en romantische ringen met grote briljanten, worden er steeds meer moderne ringen gemaakt en verkocht. Heb jij vroeger weg zitten dromen bij de ring van jouw oma, maar mist deze een moderne touch? Denk dan na over aanpassingen als het toevoegen van een diamant, speciale inscriptie of zelfs vingerafdruk. Zodat jouw persoonlijke ring 100% aansluit bij jouw stijl en smaak. 

6. Een persoonlijke touch door symboliek

Een trouwring symboliseert de eeuwigdurende verbondenheid van een liefdespaar. Daarnaast hebben ook verschillende soorten edelstenen een symbolische waarde zoals de robijn als symbool van het hart, de diamant als baken van onverwoestbare liefde en aquamarijn voor een gelukkig huwelijksleven. Om jullie Aller Spanninga trouwringen een persoonlijke touch te geven, kun je nadenken over de symboliek in edelsteensoorten.

Persoonlijke touch

7. Bepaal het budget

Niet heel romantisch, maar wel van groot belang. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat is het budget helaas niet altijd. Afhankelijk van het materiaal, gewicht, de diamant en bewerkingen lopen deze prijzen behoorlijk uiteen. Denk daarom goed na over wat jullie maximaal willen en kunnen spenderen om teleurstellingen te voorkomen. Een Aller Spanninga juwelier helpt jullie bij het vinden van de ring van jullie dromen binnen jullie budget.

8. Gave gravures?

Inmiddels ben je er bijna uit en kun je de ringen zo ongeveer dromen. Maar dan is er nog de gravure. Traditioneel kiezen koppels vaak voor de naam en trouwdatum, maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. De ruimte is enigszins beperkt, maar toch kun je een korte quote uit jullie lievelingsnummer laten graveren, elkaars stopwoordje of koosnaampje. Denk goed na over de inscriptie voor een zo persoonlijk mogelijke trouwring die perfect bij jullie past.

9. Slaap er een nachtje over (of twee)

Het uitzoeken van een trouwring is vaak niet in een uurtje gedaan. Zorg daarom dat je ruim op tijd op zoek gaat. Hebben jullie op een gegeven moment alle keuzemogelijkheden besproken?  Denken jullie op een lijn te zitten en te weten welke ringen jullie willen? Slaap er voor de zekerheid nog een nachtje over zodat jullie 100% achter jullie keuze voor de perfecte trouwringen staan. 

10. Eerlijk zijn tegen de juwelier

Een trouwring wil je voor de rest van jullie leven dragen. Laten jullie een unieke ring ontwerpen? Wees dan eerlijk tegen de juwelier en spreek jullie wensen en eventuele twijfels uit. Iedere Aller Spanninga juwelier wil een ring leveren die 100% bij jullie en jullie huwelijk past. 

Hebben jij en jouw partner over alle punten nagedacht? Dan zijn jullie goed voorbereid om de ring van jullie dromen uit te zoeken. Ongetwijfeld is er een ring die bij jou past, een die naar wens aan te passen is óf zelfs ontworpen kan worden. Ga voor jouw unieke ring naar een juwelier in de buurt.

Ik wil graag: