Dé tips voor het perfecte huwelijksaanzoek

Gepubliceerd op 14 maart 2018 | Leestijd: 4,5 minuten

Dé tips voor het perfecte huwelijksaanzoek

Ben jij er klaar voor om de vraag der vragen te stellen aan jouw geliefde? En doe je het aanzoek mét of zonder verlovingsring? Lees in dit blog de do's en dont's voor het perfecte aanzoek!

Als je nog twijfelt of je wel of niet voor een ring gaat bij het aanzoek, lees dan eerst ons Aller Spanninga blog over verlovingsringen. Klaar voor het aanzoek? Lees dan hieronder de do’s en don’ts voor het perfecte huwelijksaanzoek!

Tips voor een huwelijksaanzoek

 1. Cliché maar waar: wees voorbereid! Een beetje spontaniteit is leuk, maar als je je boodschap goed wilt overbrengen, is het fijn als je voor jezelf weet wat je wilt vertellen en hoe je dé vraag precies gaat stellen.
   
 2. Kies voor een aanzoek dat bij jullie beide past. Doe niets wat jij of je partner anders niet zou durven of doen. Als jouw geliefde verlegen is aangelegd, zal hij/zij zich niet prettig voelen wanneer het aanzoek plaatsvindt op een plek met veel toeschouwers.
   
 3. Heb je al een vakantie of romantisch weekendje weg op de planning staan? Combineer dit met het aanzoek!
   
 4. Als het om de vraag der vragen gaat, bestaat er niet zoiets als té romantisch. Pak uit en maak het bijzonder. En: ga op één knie!
   
 5. Bezoek de bloemist: tegen rode rozen kan niemand nee zeggen!
   
 6. Loopt het niet zoals je had gepland? jij bent de enige die weet dat het anders had gemoeten en jouw verloofde vindt het al helemaal geweldig (mocht er iets genânts gebeuren, heb je een verhaal waar je nog jaren om gaat lachen).
   
 7. Zorg voor een back-up plan! Heb je een romantisch aanzoek in de zon of op het strand in gedachten? Bedenk dan een alternatief voor als het ineens gaat stormen of houd een back-up moment in gedachten.
   
 8. Plan qualitytime na het aanzoek. Zorg dat jullie samen iets te doen hebben, of jullie nu samen uit eten gaan of lekker thuis tijd voor jullie zelf nemen, als je het maar samen doet om echt te genieten van deze grote stap.
   
 9. Keuzestress? Er zijn veel ringen in de Aller Spanninga collectie, probeer bij jullie juwelier je favoriete ringen uit, schuif ze om je vinger, kijk hoe ze staan en maak zo de keuze voor jullie droomringen!
   
 10. Oh, en een laatste tip: ‘Diamonds are a girl’s best friend’
   

Wil je weten hoe het vooral niet moet? Lees dan, just to be sure, de don'ts bij het doen van een huwelijksaanzoek. 

 

Don'ts bij een huwelijksaanzoek

 1. De (schoon)ouders vergeten! Het is misschien een oude traditie, maar het wordt hoogstwaarschijnlijk enorm gewaardeerd als je officieel om de hand van jouw aanstaande komt vragen.
   
 2. Kom niet met lege handen aan. Het aanzoek draait natuurlijk om dé vraag, maar een aanzoek voelt pas echt compleet met de verlovingsring, een bos bloemen, een familiestuk of ander verrassingselement.
   
 3. Vertel (nog) niet aan teveel mensen dat je jouw geliefde ten huwelijk gaat vragen. Het is natuurlijk geen verrassing meer als je van iemand anders hoort dat je ten huwelijk wordt gevraagd...
   
 4. Een aanzoek met (te veel) publiek. Denk je in, in jouw aanstaande en wat deze graag zou willen en pas hier het huwelijksaanzoek op aan, om het voor hem/haar extra bijzonder en intiem te maken.
   
 5. Te snel de vraag stellen. Zenuwen zijn soms niet te bedwingen, maar blijf ademhalen. Probeer relaxed te blijven. Dan komt alles goed.
   
 6. Vergeet jezelf niet! Hoogstwaarschijnlijk focus je je vooral op jouw aanstaande, maar zorg er voor dat jij er zelf ook klaar voor bent. Trek iets aan waar je je goed in voelt. Oefen een paar keer voor de spiegel en haal diep adem. Je bent er klaar voor!
   

Veel succes toegewenst met dit hele speciale moment wat je/jullie staat te wachten. Namens de goudsmeden en diamantzetters van Aller Spanninga: good luck!

Ik wil graag: