Je eigen ring samenstellen

Gepubliceerd op 3 juli 2019 | Leestijd: 5 minuten

Je eigen ring samenstellen

Een trouwdag, verloving, vriendschap, relatie of andere herinnering bezegelen met een ring is een bijzondere gebeurtenis. Alleen het kiezen van een ring is al een mooi moment, iets waar je de tijd voor neemt. Dat moet ook wel met de oneindige mogelijkheden aan materialen, maten en toevoegingen.

Ontdek jouw droomring met de ring configurator

Veel ringen uit de collectie van Aller Spanninga kunnen naar wens worden aangepast. Of het nu gaat om trouwringen, verlovingsringen of een memoire ring. Met onze online ring configurator kan je zelf aanpassingen doen aan de ring naar jouw keuze en direct zien of dit naar wens is. Wij vinden het belangrijk dat jij jouw droomring vindt, zodat het uiteindelijke omschuiven van de ring een unieke en persoonlijke ervaring is die je niet snel zal vergeten.

Meerkleurige ring met diamanten

Unieke ring ideeën

In de zoektocht naar die droomring zal je voor verschillende keuzes komen te staan. Zo is er een grote variëteit aan materialen, zoals goud, witgoud, zilver, platina en rosé-goud, welke eventueel gecombineerd kunnen worden. Bij gouden ringen kan je ook nog de legering kiezen, dit is de verhouding van het goud met de andere metaalsoorten en wordt uitgedrukt in karaat. Wil je een brede of een smalle ring en welke dikte spreekt jou aan? Door de ring te configureren zie je direct het verschil tussen een ring van 3,0 mm en 10,0 mm breed. De prijs wordt direct berekend, dus je ziet gelijk of de ring binnen je budget valt.

Met deze keuzes ben je er nog niet. Misschien wil je wel een diamant, of meerdere, toevoegen aan de ring. Om het nog persoonlijker te maken kan je groeven aanbrengen in de ring of een tekst in de ring laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan een gravure van de trouwdatum, een naam of tekst. Ook de coördinaten van jullie eerste ontmoetingsplek of de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd kun je vereeuwigen in de ring. De datum van jullie eerste afspraakje of jullie eerste vakantie samen haalt mooie herinneringen op. Met de ring configurator kan je direct verschillende lettertypes uitproberen en jouw unieke ring samenstellen. Al deze woorden, cijfers of tekens kun je in de ring vastleggen maar ook aan de buitenzijde van de ring is dit mogelijk. 

Ringen met hartslag

Een ring naar eigen ontwerp

Je weet wat je wilt, maar je hebt dé ring nog niet gevonden. De perfecte ring, waarmee je jouw hart laat spreken, lijkt niet te bestaan. Ook dan ben je bij Aller Spanninga op het juiste adres. Naast de eigen collectie maken wij namelijk ook zelf ontworpen ringen. Al meer dan zestig procent van de ringen die we maken zijn ‘custom made’, maar we merken dat dit percentage gestaag doorgroeit. Samen met een A:S juwelier en Aller Spanninga kun je jouw eigen unieke ring creëren.

Denk aan een trouwring met de hartslag, de vingerafdruk of het handschrift van je geliefde. Een eigen ontwerp met een bijzonder lijnpatroon, unieke diamantvormen, een speciaal aantal diamanten of een mooie tekst die veel voor jullie betekent. Je ziet, de mogelijkheden voor een zelf ontworpen ring zijn eindeloos. Wij helpen je met liefde om jouw persoonlijke ring te creëren.

Ringen met vingerafdruk

Van ontwerp naar ring

Klaar om van jouw droomring werkelijkheid te maken? Dan is het tijd om bij één van onze A:S juweliers binnen te stappen. Neem eventuele schetsen of afbeeldingen mee of laat je inspireren door onze collectie. Samen met de juwelier en onze configurator creëer je je eigen ontwerp. De juwelier zal je een aantal vragen stellen om tot het ontwerp te komen:

  • Van welk materiaal wil je het sieraad gemaakt hebben?
  • Welke edelstenen heb je in gedachten?
  • Hoe breed zou je de ringband willen?
  • Wil je het sieraad laten graveren?

Indien je ontwerp niet in de configurator bewerkt kan worden, zal de juwelier contact zoeken met Aller Spanninga. Wij zullen een advies en prijs afgeven aan de juwelier. Samen komen we dan tot de unieke ring of ringen waarin we jouw ideeën in goud zullen vastleggen. Zodra de ringen in bestelling gaan wordt het natuurlijk spannend! De ringen worden in ons eigen atelier in Joure gemaakt door onze meestergoudsmeden. Het zijn dus ringen van Nederlandse bodem, speciaal voor jou gecreëerd.

Heb je het sieraad binnen? Aarzel dan niet om te delen hoe het staat! Aller Spanninga werkt met veel liefde aan alle ringen en we zijn altijd benieuwd naar jouw reactie.

Ik wil graag: