Reuma ringen

Gepubliceerd op 15 maart 2017 | Leestijd: 5 minuten

Reuma ringen

Een reuma ring, ook wel scharnierring genoemd, is een ring die je om de vinger klikt. Met reuma kan het erg pijnlijk of onmogelijk zijn om ringen om de vinger te schuiven. In dit blog vertellen we je alles over reuma ringen.

Ringen voor artrose of reuma

Een reuma ring is er niet alleen voor iemand met reuma of artrose. De ringen kunnen gedragen worden door iedereen die last heeft van stijve en pijnlijke gewrichten, dus bijvoorbeeld ook door mensen met simpelweg verdikte knokkels. Voor iedereen die moeite heeft met het omschuiven van ringen zijn scharnierringen een perfecte oplossing en uiteraard net zo mooi als een 'gewone' ring.

Reumaring clip

Scharnierring

Aller Spanninga kan de ring maken zoals jij dat wilt. Op de foto's in dit artikel zie je twee voorbeelden van mogelijke sluitingen. Hierbij wordt de ene ring vastgemaakt met een soort clip. De andere sluiting werkt met een pinnetje. Beide sluitingen bevinden zich aan de binnenkant van de ring om dit zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn.

Reumaring clip

Reumaweek

Met de reuma ring zorgen wij dat ook mensen met een vorm van reuma bijzondere herinneringen een gouden randje kunnen geven. Wist jij dat er in Nederland 2 miljoen mensen zijn met reuma? En dat reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 aandoeningen aan of rondom het gewricht die niet veroorzaakt zijn door een letsel of ongeval? Om zoveel mogelijk te weten te komen over de verschillende soorten reuma is onderzoek hard nodig. In de jaarlijkse Reumaweek in maart komen daarom collectanten langs voor het Reumafonds. Heb je de collectant gemist? Dan kun je uiteraard ook online doneren.

Reuma ring kopen?

Benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van reumaringen en scharnieren hiervoor? Ga naar een juwelier in de buurt om de mogelijkheden te bespreken. Alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk dan ons aanbod “gewone” ringen om te ontdekken welke stijl bij jou past!

Ik wil graag: