Wereldwijde tradities rondom trouwen

Gepubliceerd op 13 juni 2018 | Leestijd: 5 minuten

Wereldwijde tradities rondom trouwen

Trouwen en tradities: ieder land, ieder dorp en ieder gebied heeft zo zijn eigen tradities. Aller Spanninga zet in deze blog de meest bijzondere tradities op een rij.

Een aanzoek op één knie in Brazilië

Op één knie gaan in het bijzijn van de hele familie? In Brazilië is dit heel gebruikelijk. Daar komen families samen om te zien hoe de aanstaande bruidegom een trouwring aan de rechterhand van zijn toekomstige bruid schuift. In deze trouwring staat dan al de datum van de trouwdag en de naam van de bruidegom. Altijd handig toch!

De Claddagh-ring van Ierland

In Ierland heb je de Claddagh-ring. Deze ring schuiven geliefden elkaar om de vinger tijdens een verloving of een huwelijk. De Claddagh-ring is een traditionele Ierse liefdesring. Deze ring bestaat uit een gekroond hart dat door twee handen wordt vastgehouden. Het hart staat voor liefde, de handen voor vriendschap en de kroon voor loyaliteit. Aan de manier van dragen kun je zien of iemand verloofd of getrouwd is. 

Aan de rechterhand met de punt van het hart van je af, betekent vrijgezel. Aan de rechterhand met de punt van het hart naar je toe betekent dat je verliefd bent. Aan de linkerhand met de punt van het hart van je af betekent dat je verloofd bent. Aan de linkerhand met de punt naar je toe, dan zeg je dat je gelukkig getrouwd bent.  In Ierland is het dus goed opletten, hoe iemand de Claddagh-ring draagt.

AS sfeer voor blog

Een muts in plaats van een ring in Peru

In het Peruaanse dorpje Taquile herken je een getrouwde man of vrouw niet aan trouwringen, maar aan de kleding. Een getrouwde man draagt een overwegend rode muts, een vrijgezelle man uit het dorp draagt een rood met witte muts. Een getrouwde vrouw herken je aan haar zwarte sluier. Op afstand herkenbaar dus.

Bedolven worden onder afval in Schotland

In Schotland wordt het huwelijksstel voordat ze in het huwelijksbootje stappen bedolven onder een lading afval, zelfs rotte eieren en bedorven vis behoren tot dit afval. De Schotten geloven namelijk dat een koppel die dit samen aankan, ook alles in de toekomst aankan. Wat zul je verlangen naar een douche als je dit meemaakt!

Trouwringen van AS

Ring om je teen

Sommige Indiase bruiden dragen een trouwring om hun teen in plaats van om hun vinger. Dit huwelijkssieraad wordt een ‘Bichiya’ genoemd. Een ‘Bichiya’ symboliseert niet alleen de getrouwde status van de vrouw maar het laat ook tegelijkertijd zien dat de vrouw geen maagd meer is. De ‘Bichiya’ ring was vroeger voor de adel van goud en voor een ander van zilver. Tegenwoordig worden deze trouwringen steeds meer van goud gemaakt en ze worden zelfs al met diamanten gedragen.

Eerst trouwen met een boom, daarna pas met je man

Als je als vrouw geboren bent in een bepaalde astrologische periode in India, geloven sommige inwoners van het land dat haar (toekomstige) man daardoor vroeg zal sterven. Om dit te voorkomen, moet de vrouw eerst met een boom trouwen. Deze wordt vervolgens omgehakt en daarna zullen ze samen lang en gelukkig leven.

AS blog sfeer 2

Op zoek naar een gezonde kippenlever

In Daur (China) is het gebruikelijk dat de kersverse verloofden samen een kip ontleden. Ze moeten samen checken of de lever van de kip gezond is. Hebben ze een kiplekkere lever gevonden, dan mogen ze samen een datum prikken. Als de lever niet gezond is, moet het stel net zo lang blijven zoeken tot ze wel een gezonde lever vinden.

Wat is jouw traditie?

Hoe jullie ook gaan trouwen, Aller Spanninga creëert de ring voor iedere situatie en voor ieder koppel. Vele verschillende bijzondere tradities. Ieder land, ieder dorp, ieder gebied heeft zo zijn eigen tradities. Trouwen blijft zo bijzonder en Aller Spanninga wil hier graag deel van uit maken. Onze goudsmeden en diamantzetters maken dan ook graag jullie droomtrouwringen

Heb je nu eigen wensen om jullie eigen trouwringen te creëren? Vraag dan jouw juwelier naar de mogelijkheden.

Ik wil graag: