Een waardevol cadeau op Moederdag

Gepubliceerd op 24 april 2018 | Leestijd: 5 minuten

Een waardevol cadeau op Moederdag

Op Moederdag, de tweede zondag in mei, verwennen we onze moeders. Een waardevol cadeau op Moederdag is een ring. In dit blog lees je waarom we onze moeders eigenlijk verwennen op deze dag en waarom juist een memoire- of solitaire ring zo geschikt is om cadeau te doen.

De geschiedenis van Moederdag

In Nederland zijn we begonnen met het vieren van Moederdag rond 1925. Het vereren van moeders kent echter een veel oudere traditie, die begon met de verering van Maria - de moeder van Jezus. Je zou zeggen dat Moederdag een wereldwijd fenomeen is, maar helaas is dat niet het geval. Moederdag wordt hoofdzakelijk gevierd in onderstaande landen.

In welke landen bestaat Moederdag?

 • België
 • Duitsland
 • Denemarken
 • Italië
 • Turkije
 • Australië
 • Spanje
 • Portugal
 • Frankrijk
 • Zweden
 • Amerika

Ook wordt Moederdag niet overal op de 2e zondag van mei gevierd, maar zijn er landen waar Moederdag in juni of augustus wordt gevierd. In Amerika was Moederdag in het begin alleen een kerkelijke feestdag en kregen moeders die in de kerk kwamen bloemen. Ook op de graven van overleden moeders werden bloemen gelegd. Later werd Moederdag in Amerika zelfs een officiële feestdag.

Zilveren ring

Romantisch Moederdag cadeau geven? Kies voor een ring.

Wat is er nu romantischer dan jouw partner te verrassen met een mooie memoirering of solitairring?

Memoireringen

Aller Spanninga heeft een prachtige collectie Memoireringen. Glinsterende diamantringen, geschikt voor iedere moeder of vrouw. Memoire betekent vrij vertaald: “mooie herinneringen”, “unieke momenten” of “speciale gebeurtenissen”. Is Moederdag dan niet hét moment om een prachtige Memoirering te geven? Het grote voordeel van een Memoirering is dat je er zelf voor kunt kiezen om deze ieder jaar uit te breiden met een of meerdere briljanten. Ieder jaar krijg je er dan weer een herinnering bij totdat je ring rondom helemaal volgezet is met briljanten, oftewel: herinneringen.

​Goed te weten is dat bij Aller Spanninga memoireringen leverbaar zijn in:

Het voordeel van een memoirering waarin de briljanten in het witgoud zijn gezet - door onze diamantzetters - is dat de briljanten daardoor extra flonkeren en dus nog mooier uitkomen.

Sollitair

Solitairringen

De solitairring is de klassieker onder de Moederdag ringen! De term solitair verwijst naar een sieraad. In dit geval een ring waarin één diamant, meestal een briljant (een rond geslepen diamant) is gezet. Bij een solitairring is het goud altijd minder aanwezig en gaat de aandacht volledig uit naar de grootte van de briljant. “Diamonds are a girls best friend” zong Marilyn Monroe. Oftewel: hoe groter de briljant, hoe mooier de solitairring uitkomt. 

Solitairringen zijn bij Aller Spanninga eveneens verkrijgbaar in dezelfde kleurstelling als onze memoireringen. De meest gegeven solitairring is de witgouden solitairring. Gezegd wordt dat deze symbool staat voor eeuwige liefde en trouw.

Kies je voor een memoire- of solitairring?

Spreken beide type ringen je erg aan, maar wil je - om de verrassing niet te verpesten - jouw partner niet vragen wat haar voorkeur is? Onze tip: over het algemeen kunnen we zeggen dat als een vrouw kleine vingers heeft, een smalle memoirering beter past. Heeft ze daarentegen langere vingers? Dan mag de memoirering best wel iets breder zijn. Solitairringen daarentegen passen rond elke vinger van een lieve moeder of vrouw.

Wil jij jouw partner of moeder met Moederdag in het zonnetje zetten?

Bekijk dan onze collectie memoireringen en solitairringen. Wellicht mogen de goudsmeden en diamantzetters van het enige ringenatelier in Nederland, Aller Spanninga, speciaal voor jouw moeder en/of partner één van de ringen uit onze collectie maken. Let Love Rule, verwen jouw moeder en/of partner met deze prachtige traditie, met een Aller Spanninga ring.

Ik wil graag: