Zo houd je jouw ring langer mooi

Gepubliceerd op 29 april 2020 | Leestijd: 5 minuten

Zo houd je jouw ring langer mooi

Als je jouw ring dagelijks draagt kun je er waarschijnlijk niet omheen, hij beschadigt of verkleurt door het dragen. Super jammer! Dit heeft meestal niet met de kwaliteit te maken, maar ontstaat vaak door het gebruik. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je ring, geven we je een aantal onderhoudstips waarmee je jouw ring langer mooi houdt. 

Behandel je ring als een sieraad

Een ring is een sieraad, behandel je ring dus ook als een sieraad om je ring langer mooi te houden. Je ring is gemaakt van een kostbaar edelmetaal en door zware werkzaamheden en/of onzorgvuldig gebruik zal je ring extra (snel) beschadigen. Probeer dit te voorkomen!
 
Je kunt ervan uitgaan dat een ring door dagelijks gebruik nooit als nieuw zal blijven. Doordat edelmetaal meestal zachter is dan de materialen waarmee je in je dagelijkse leven in contact komt, is het onoverkomelijk dat er krassen of kleine beschadigingen ontstaan tijdens het dragen. Het kan ook zijn dat ringen iets doffer worden of dat de glans na verloop van tijd verdwijnt. Een polijstbeurt doet dan vaak wonderen, hierdoor komt de glans weer terug. Dat is één van de vele voordelen van edelmetaal.

Ring-polijsten

Veranderingen aan je ring

Een aantal veranderingen aan je ring zijn normaal wanneer je de ring dagelijks draagt. Zo kunnen glanzende delen door beschadiging mat worden en gematteerde delen kunnen enigszins gaan glanzen. Bepaalde matte of glanzende effecten verdwijnen zelfs na verloop van tijd. Je ring zal ook enigszins gaan slijten. Van briljant ringen kunnen de zettingen iets afslijten. De zettingen zijn de delen waarin de briljant wordt geklemd. Dit kan een chaton zijn, maar ook een railzetting of een rond aangewreven zetting. De ene zetting is kwetsbaarder dan de andere.
 
Het beperken van beschadigingen heb je voor een heel groot deel zelf in de hand. Vermijd bijvoorbeeld het contact tussen je ring en andere harde materialen zoals metaal, steen, zand, schuurpapier etc. Denk hierbij ook aan tuinieren, schilderen of klussen.

10 tips om je ringen langer mooi te houden

  1. Doe je ringen af voordat je gaat slapen. Ringen slijten sneller wanneer je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat het kapot gaat tijdens het slapen.
  2. Douche niet met je ringen om. Zeepresten kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring en doffe stenen zorgt.
  3. Doe ‘s ochtends je ringen altijd als laatste om. Je wilt natuurlijk niet ergens achter blijven haken tijdens het omkleden.
  4. Zwem niet met je ring om. De kans is zeer groot dat je je ring verliest tijdens het zwemmen. Daarnaast is chloor niet goed voor je sieraden.
  5. Laat je ringen niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up en zeker niet met haarspray. Dit zorgt voor een dof effect. Bovendien oxideert zilver wanneer het in contact komt met deze producten. Doe daarom pas je sieraden om nadat je cosmetica producten hebt gebruikt. Dit voorkomt intensief contact.
  6. Doe je ringen af wanneer je zwaar werk gaat verrichten of wanneer je gaat sporten. Het is zonde wanneer je ringen hierdoor beschadigen en zweet tast ook nog eens je ringen aan.
  7. Pas met zilveren ringen op voor zwavelhoudende producten. Denk aan elastieken, erwten, aardappelen, eieren en knoflook. Ook chloor is een grote boosdoener. Deze producten geven een witte aanslag op zilver en dit is niet meer weg te poetsen. Zonde dus!
  8. Maak je ringen regelmatig schoon. Wij begrijpen dat dit een klusje is waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken, daarom geven we je graag waardevolle tips voor het schoonmaken van je ring
  9. Poets je zilveren ringen regelmatig om ze mooi te houden. Dit kan het beste met een speciaal daarvoor gemaakte zilverpoetsdoek. Deze kun je kopen bij je juwelier.
  10. Bewaar je ringen op een donkere plek wanneer je deze niet draagt. Stop ze bijvoorbeeld in het Aller Spanninga bewaardoosje dat je hebt ontvangen bij de aankoop. Deze heeft een zachte ondergrond. Dit voorkomt beschadigingen en tegelijkertijd zorgt het voor minder blootstelling aan zonlicht en lucht. Bovendien vertraag je het proces van oxidatie bij zilveren ringen.
Aller-Spanninga-ringendoosje

Laat je ring controleren

Wij adviseren je ring regelmatig te laten controleren, bijvoorbeeld één keer per jaar. Dit kan bij je eigen juwelier of de juwelier zorgt voor verzending naar Aller Spanninga. Onze goudsmeden en diamantzetters controleren en herstellen, indien nodig, je dierbare trouwringen of relatieringen. 

Verkleuring van sieraden

Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxideren. Deze oxidatie is te zien door de langzame verkleuring naar zwart. Het is een natuurlijk proces wat niet schadelijk is voor je ring, maar een poetsbeurt is zo nu en dan wel wenselijk. Accepteer dat zilver verkleurt. Het verkleuren van zilver heeft ook zijn charmes, het hoort bij de beleving van zilver. Belangrijk om te weten is dat bij de één sieraden sneller verkleuren dan bij de ander. Dit heeft alles te maken met de zuurtegraad van je huid. Daarom verkleuren sieraden bij jou sneller dan bij een vriendin, of vice versa.

Een kostbaar bezit om mooi te houden

Achter sieraden, en dus ook ringen, schuilt vaak een bijzonder verhaal. Je hebt ze cadeau gekregen, gekocht vanwege een speciale gebeurtenis, geërfd, of elkaar gegeven tijdens het huwelijk. Daarom wil je deze kostbare bezittingen ook graag zo mooi mogelijk houden. Wij hopen je dan ook tips te hebben gegeven die ervoor zorgen dat deze herinneringen langer mooi blijven.

Ring-onderhouden

Garantie en controle bij Aller Spanninga

Wij geven op onze Aller Spanninga ringen een levenslange garantie indien er onverhoopt sprake is van een materiaal- en/of fabricagefout in een ring. Op het verlies van diamant(en) geven wij vanaf het moment van aankoop van de ring één jaar garantie. De jaarlijkse controlebeurt van je ring kan verlies van deze kostbare stenen voorkomen, het is echter geen garantie tegen verlies. Zie deze controlebeurt als een apk-check van je ring ter behoud van levenslang draagplezier van je ring.

Ik wil graag: