Dé trouwtrends van nu

Gepubliceerd op 20 mei 2020 | Leestijd: 5 minuten

Dé trouwtrends van nu

De mooiste dag van je leven wil je invullen op je eigen manier, maar wat inspiratie is natuurlijk wel fijn! Wij zien regelmatig nieuwe trouwtrends en interessante weetjes voorbij komen en delen dit graag met je. Laat je inspireren op het gebied van trouwringen, de manier van trouwen en de aankleding van een trouwerij anno 2020. 

Trouwen, persoonlijk en op je eigen manier

Persoonlijk is dé nieuwste trouwtrend. Zowel het personaliseren van je trouwringen als de trouwdag zelf is helemaal van nu. Alles wordt ingevuld, geregeld en gemaakt zoals jij dat wenst. Bruidsparen van nu trouwen zoals zij dat zelf willen, ze hoeven geen rekening te houden met wat vrienden of familie verwachten of hoe het zogenaamd ‘hoort’. 

Trouwringen worden tegenwoordig steeds meer op het bruidspaar afgestemd. Er zijn enorm veel opties voor personalisatie. Denk aan materiaalkeuze, diamanten en bijzondere gravures. Soms kunnen collectie ringen met een kleine aanpassing al een stuk persoonlijker worden.

Besteed je liever geld aan een mooie huwelijksreis in plaats van een groot feest voor vrienden en familie? Dat is aan jullie, het is immers jullie bruiloft! ‘s Avonds trouwen, een bruiloft gedurende een heel weekend, samen naar een (buitenlandse) bestemming en vervolgens thuis een feest geven? Het mag en kan allemaal.

Een intieme bruiloft met minder gasten wordt ook steeds populairder. Zo heeft het bruidspaar alle tijd voor de genodigde gasten. Qua buitenlandse locaties zien we vooral Italië en Frankrijk als populaire bestemmingen voorbij komen. Buiten trouwen zien we ook steeds vaker, duurzaam en groen, op een prachtig landgoed of een andere bijzondere locatie.

Gouden-trouwringen-man-vrouw

Trouwringen trends

Op het gebied van trouwringen hebben we al veel trends zien komen en gaan. Zoals gezegd zien we ook hier de persoonlijke touch terug. Hoewel we bij Aller Spanninga nog veelal bestellingen krijgen uit de collectie, zien we steeds meer koppels die een persoonlijk tintje toevoegen aan bestaande ringen of een ring naar eigen ontwerp laten maken door onze goudsmid.

Met onze configurator kun je een ring naar keuze personaliseren op het gebied van kleurstelling, breedte, het aantal briljanten en bewerkingen zoals mattering. Er zijn veel aanpassingen mogelijk om jullie unieke gepersonaliseerde trouwringen samen te stellen. Heb je een keuze gemaakt of kom je er niet helemaal uit? Ga dan naar de Aller Spanninga juwelier in de buurt en laat je adviseren.

Cijfers rondom de aankoop van trouwringen

Uit de Nationale Bruidsparen enquête van Bruidmedia blijkt dat maar liefst 92,8% van de bruidsparen trouwringen koopt. De overige paren nemen de verlovingsring als trouwring of kiezen voor een alternatief. De juwelier is favoriet als het gaat om de aankoop van trouwringen, maar ook sieradenontwerpers, edelsmeden en trouwringspecialisten verkopen hun ringen aan bruidsparen. Slechts 3,5% koopt trouwringen online. 

Meer dan 60% van de bruidsparen kiest voor een gouden trouwring. Bijna 14% kiest voor een combinatie van materialen en 11% neemt zilveren ringen. Het overige deel koopt ringen van titanium, platina, palladium of staal. Eenvoudige en gladde ringen hebben met name bij mannen de voorkeur. Bijna 40% van de vrouwen kiest voor een ring met één of meer diamanten, slechts 1,9% van de mannen doet dit. Verschillende kleuren, bijzondere bewerkingen of gravures en opvallende ringen zijn slechts aan een minderheid besteed. 

De meeste stellen beginnen ongeveer een half jaar voor de trouwdatum met zoeken naar trouwringen. De maanden mei tot en met september zijn favoriete trouwmaanden, de maanden december tot en met april zijn de maanden voor het uitzoeken van de ringen. De meerderheid wil ongeveer tussen de €750,- en €1.000,- uitgeven aan trouwringen. 

Eenvoudige-trouwringen-goud

Andere trouwtrends

Alleen met het regelen van de trouwringen is je trouwdag natuurlijk niet compleet. De invulling en aankleding van de dag is minstens zo belangrijk.

Bruidskleding
In de bruidsmode zien we dat de moderne klassieke trouwjurk weer helemaal terug is. Gladde stoffen doen het goed, zeker na de jurk van Meghan Markle, en ook de prinsessenjurk is weer terug van weggeweest. Een aantal trends op een rij!

De bruid:
Een zwierende jurk is helemaal van nu, hierbij geldt het principe 'less is more'. Pure eenvoud overheerst. Zakken en mouwen zien we ook steeds vaker. Misschien klinkt het wat gek, maar in sommige jurken zijn zakken verwerkt, handig voor een lippenstift! Lange mouwen tot aan de pols, halverwege de arm of de korte mouw, het mag allemaal! Een lage rug met een hooggesloten voorkant, eventueel met een stola om de rug te bedekken wanneer het wat kouder is, prachtig! Ook de v-hals die het decolleté accentueert is er nog steeds. Natuurlijk zien we nog veelal hakken onder de jurk, maar voor wat meer comfort zien we tegenwoordig ook (plateau) sneakers. Wellicht wat minder formeel, maar wel fijn om de trouwdag zonder pijnlijke voeten door te komen. Deze combinatie geeft het geheel een sportieve draai!

De bruidegom:
Vaak gaat het om de jurk van de bruid, maar de bruidegom mag ook uitpakken met zijn outfit. Hij kan kiezen voor een maatkostuum of misschien zelfs een tweede pak. Eén voor overdag en één voor het feest ‘s avonds. Wil je de outfit van de bruidegom helemaal afmaken? Kies dan voor mooie sieraden zoals een chic horloge of bijzondere accessoires. 

Het XXL bruidsboeket
De laatste trend op het gebied van het bruidsboeket, is dat deze extra groot mag zijn. Een XXL bruidsboeket dus!

Een duurzame bruiloft is hip
Alles is tegenwoordig duurzaam, verantwoord en groen. Niet verwonderlijk dat deze trend zich nu ook laat zien in het trouwen. Buiten trouwen in de natuur is zo’n voorbeeld. Maar ook de decoraties kunnen gemaakt worden van natuurlijke en eerlijke materialen. Tijdens het diner kan er gekozen worden voor eerlijk, biologisch en gezond dineren. 

Uitpakken met bruidstaarten
Met de bruidstaart mag uitgepakt worden. Hier zien we allerlei trends voorbij komen. Denk aan een taart overladen met snoepgoed, de klassieke bruidstaart of een mini taartje voor iedere gast. Prachtig en bijna te mooi om op te eten en héél ‘Instagrammable’. 

Gepersonaliseerde-trouwringen

Weetjes rondom trouwen

Het CBS heeft cijfers over het jaarlijkse aantal huwelijkssluitingen en veel andere gedetailleerde informatie over huwelijken. Interessant is bijvoorbeeld dat er in de jaren zeventig ongeveer 120.000 huwelijken gesloten werden, tegenover 64.000 in de afgelopen jaren. Waarschijnlijk is het geregistreerd partnerschap, waar sinds twintig jaar gebruik van gemaakt kan worden, hierop van invloed geweest.

De gemiddelde leeftijd waarop voor de eerste keer getrouwd wordt is bij mannen 31 en bij vrouwen 28 jaar. Bij alle huwelijkssluitingen, dus ook die van echtparen die een tweede keer trouwen, ligt de gemiddelde leeftijd bij mannen op 38 en bij vrouwen op 35 jaar. 

Jullie trouwdag

Zoals je kunt lezen zijn er nogal wat trouwtrends en weetjes rondom trouwen. Maar de trend die op nummer één staat is toch echt ‘persoonlijk’. Trouwen op jullie eigen manier. Het is jullie trouwdag, dus maak jullie eigen keuzes die de dag onvergetelijk zullen maken. Wij van Aller Spanninga wensen jullie een fijne voorbereiding!

Ik wil graag: