Ga voor ‘JA’ met een verlovingsring van Aller Spanninga

Gepubliceerd op 14 maart 2018 | Leestijd: 4 minuten

Ga voor ‘JA’ met een verlovingsring van Aller Spanninga

Niets zo romantisch als een huwelijksaanzoek op één knie met een mooie ring. Daar zegt toch niemand nee tegen? Ga jij jouw geliefde ten huwelijk vragen, maar twijfel je over een verlovingsring? En wat voor soort ring? Lees erover in onze blog en wij helpen je op weg!

Aanzoek met of zonder ring?

Mannen hebben niet standaard een ring op zak wanneer ze een huwelijksaanzoek doen. Soms komt dat omdat het huwelijksaanzoek spontaan plaatsvindt, soms is het een bewuste keuze. Volgens de traditie draagt de bruid echter op de huwelijksdag de verlovingsring om de rechtervinger, zodat de bruidegom tijdens de ceremonie de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand kan schuiven. Men geloofde destijds dat de ader van de linker ringvinger was verbonden met het hart. Zodra men getrouwd was, diende de verlovingsring terug om de linkerhand te worden geschoven, bij de trouwring.

Hoewel in deze, moderne tijd, niet iedereen ervoor kiest, is het wel extra speciaal om een aanzoek te doen met een verlovingsring. Het is natuurlijk bijzonder om in de periode voorafgaand aan je huwelijk al een ring te kunnen dragen die laat zien dat je huwelijksplannen hebt én dat je niet meer beschikbaar bent. Maar, hoe ziet deze verlovingsring er dan uit?

Verlovingsring met diamant
Verlovingsring met diamant

Wat voor verlovingsring kies je?

Jarenlang was het traditie dat er bij het huwelijksaanzoek werd gekozen voor verlovingsringen met diamant. Met verlovingsringen toonde je dan aan de buitenwereld “Wij zijn voornemens om te gaan trouwen”. Tegenwoordig kun je naast de verlovingsringen met diamant ook kiezen voor een prachtige solitair ring als verlovingsring. We zetten de verschillen tussen deze twee mogelijkheden op een rijtje:

1 | Verlovingsring met diamant

Als je gaat voor verlovingsringen met een of meerdere diamanten, is het handig om hier iets meer over te weten. Wij van Aller Spanninga Ringen vinden de volgende punten belangrijk om de juiste keuze te maken:

  • Draagcomfort: een verlovingsring met ronde binnenkant zit net even iets prettiger.
  • Persoonlijke touch: een verlovingsring moet aansluiten bij jouw persoonlijkheid.
  • Kleurstelling: heb je veel witte sieraden, kies dan voor een witgouden verlovingsring.
  • Diamant: vraag jezelf af welke slijpvorm vind jij mooi. De 3 meest voorkomende zijn: briljant (rond geslepen), princess (vierkant geslepen) en baquette (rechthoekig geslepen). Denk er wel om dat hoe kleurlozer de diamant, hoe zeldzamer en ook hoe duurder de diamant is.
Sollitair verlovingsring
Sollitair verlovingsring

2 | Solitair verlovingsring

Naast de traditionele verlovingsringen met diamant is de solitair ring als verlovingsring enorm in opkomst. Ook hier zijn meerdere kleurstellingen mogelijk, maar de 2 meest voorkomende zijn een geheel witgouden ring met één enkele glinsterende diamant of een geelgouden ring met één enkele glinsterende diamant welke onze diamantzetters zetten in een witgouden zetting. Dé diamant bij uitstek die gebruikt wordt voor solitair ringen is de rond geslepen diamant, de briljant. Uiteraard kan de princess- en baquette geslepen diamant ook maar dit komt vrijwel nooit voor. Het grote voordeel van een mooie solitair ring is dat deze zich ook zeer goed laat combineren met toekomstige trouwringen.

Tijd voor het aanzoek!

Heb je dé verlovingsring gevonden? Dan is het tijd voor het aanzoek! Lees hier dé tips voor het perfecte huwelijksaanzoek. 

Ik wil graag: